right_side_white_shape
left_side_green_shape
left_side_white_shape

פעם היה לי אח, היום יש לי… בוס!

אתם מכירים אותו כמעט כמו את עצמכם. גדלתם על אותם ערכים, באותו בית, לאותו זוג הורים. יחד צמחתם, אהבתם, רבתם והתפייסתם. אבל אין זה משנה עד כמה כעסתם זה על זה ועד כמה פיתחתם אישיות משלכם, תמיד הרגשתם אחים בלב ובנפש. נאמנים, מסורים ומוכנים להקריב המון אחד למען השני.

אלא שמאז שהוא התמנה למנכ"ל ואתה נותרת בדרג ניהולי נמוך ממנו, משהו בקשר שלכם השתנה לבלי הכר... את מקום הספונטניות תפסה התנהלות זהירה ו'הליכה על ביצים', ואת מקום האכפתיות והאחווה האחאית, שמאז ומתמיד ניצחה כל קושי, תפסה תחושת התמרמרות ואם להודות על האמת, אז גם לא מעט קנאה. הבנאדם הזה שנושא את אותו מטען גנטי, הפך עבורך מאז מינויו למנכ"ל לסוג של אדם זר...

מה עושים? כיצד ממשיכים לעבוד יחד ולמנף את העסק המשפחתי מבלי להרוס את אחוות האחים? 

לצוות התבוננות® יש 4 תובנות חשובות עבורכם:

הכינו מסמך תובנות משותף

התכוונו להכנת מסמך תובנות משותף שיוביל לבהירות באשר לציפיות של כל צד בהיבטים כדוגמת: מערכת היחסים הבינאישית, מיצוי אישי ומקצועי וחזון העסק המשפחתי. הגדירו את הערכים והצרכים שחשוב לכם שיתקיימו בדרך למימוש החזון ואופן ההתנהלות בדרך למימושו. זכרו לשתף בתחושות, ברגשות ובמחשבות שלכם. רדו לרזולוציה! מסמך התובנות שתצרו הוא 'מפת הדרכים' שלכם מכאן והלאה. ככל שתשקיעו בו יותר, ככל שתרדו לרזולוציה יותר ויותר נמוכה, כך תחסכו מעצמכם כאבי לב וראש בהמשך.

הגדירו תפקידים במדויק

אחת המלכודות היותר מסוכנות לעסק משפחתי, היא חוסר בהירות באשר להגדרת התפקיד של כל אחד מבני המשפחה בעסק. לעיתים ההימנעות מהגדרה חד משמעית נובעת מחשש להתעוררות קונפליקט ולעיתים היא נובעת מחוסר רצון לקחת אחריות על התפקיד במלואו ועל כל המשתמע ממנו. אל תדלגו על השלב הזה בשום אופן והתעקשו להגדיר את התפקיד על שלל סמכויותיו. עשו זאת בכתב, שחור על גבי לבן. ליבון הסמכויות והסכמה עליהן בשלב זה, לא רק שיחסכו מכם עימותים מיותרים אלא אף יסייעו בהמשך לכל אחד מכם לבוא לידי ביטוי בעסק ולמלא את תפקידו בצורה האופטימלית. לאחר מכן, הגדירו בפירוט את ממשק העבודה ביניכם, באילו מקרים אתם מקבלים החלטה משותפת/ יחידנית, באיזה אופן פותרים חילוקי דעות, מהי תדירות מפגשי התאום ביניכם, ועוד. 

הקפידו לקיים ישיבות שבועיות

העסק שלכם דינמי ודורש התייחסות על בסיס יומיומי. אך למרות שישנן תמיד סוגיות בוערות שדורשות את תשומת הלב שלכם, אל תוותרו בשום אופן על ישיבה שבועית קבועה, שבה תעלו לדיון את הקשיים והלבטים, תגיעו למסקנות משותפות ותיטענו בכוחות מחודשים להמשך ההתמודדות המצפה לכם. ישיבות אלו, הן 'המקפצה' האמיתית שלכם לעבר מימוש המטרות והחזון שרקמתם יחד, לעולם אל תניחו ל'שוטף' לגזול אותן מכם!.

הכינו לכם 'חגורת הצלה'

גם אם מילאתם אחר כל השלבים ובסך הכל אתם צולחים את השוטף באופן ראוי, קחו בחשבון שכל עסק ולו היציב ביותר מתנסה במשברים. על מנת שלא תישארו חסרי אונים מול מציאות בה חילוקי הדעות ביניכם מביאה אתכם לצבירת כעסים והעכרת האווירה, הכינו לכם מבעוד יום דרך לגישור. בחרו קרוב משפחה שאתם סומכים על שיקול דעתו או שכרו יועץ חיצוני והביאו את הדילמה לפתחו. זו הדרך הבוגרת והאחראית ביותר לנהל עסק משפחתי ולשמר את המשאבים המקצועיים והרגשיים שלכם.

פעם היה לי אח, היום יש לי... אח שהוא בין השאר גם בוס!

מתקשים להכין מסמך תובנות משותף? ליצור חזון? חוששים 'לדרוך על יבלות' מהעבר או לפתוח 'תיבות פנדורה'? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן! 

עם התמחות מקצועית בייעוץ ארגוני-ניהולי, מחד, והסמכה מקצועית לייעוץ וגישור אישי-משפחתי, מאידך, צוות התבוננות® ערוך להציע לכם תוכנית מקיפה, שתסייע לכם להתניע את התהליך, ללוות אתכם בדרך ולצייד אתכם בכלים ותובנות להמשכה המוצלח.  

שיטת התבוננות® מעניקה פתרונות לאתגרים בחברות ועסקים משפחתיים, היכן שהאישי-משפחתי והארגוני-ניהולי מתערבבים, משתלבים, משפיעים ומשליכים זה על זה. התבוננות® עושה זאת באמצעות הסתכלות מערכתית ובחינת השפעות הגומלין שמקיים העסק עם הפרטים במשפחה, וליווי המעורבים תוך הקניית כלים וטכניקות שיסייעו לצמיחת העסק לצד צמיחת המשפחה, במקום האחד על חשבון השני.